Два товарни влака се сблъскаха през нощта на гара Илиянци

...
Два товарни влака се сблъскаха през нощта на гара Илиянци
Коментари Харесай

Булмаркет пред БНТ: Машинистът, причинил катастрофата на гара Илиянци, може да бъде уволнен

Два товарни влака се сблъскаха през нощта на гара " Илиянци " в София. За благополучие, няма потърпевши хора. Товарните композиции са благосъстоятелност на сдружението " Булмаркет ". Влак на същото сдружение аргументи нещастието в Хитрино през 2016 година, когато починаха хора. Двете композиици е трябвало да транспортират гориво, само че сега на удара, цистерните са били празни. Причина за конфликта се оказва неточност на един от машинистите.

Двете композиции е трябвало да транспортират гориво, само че за благополучие сега на удара цистерните са били празни. Причина за конфликта се оказва неточност на един от машинистите.

" Машинистът от 9-ти коловоз просто се заблудил, възприел е разрешаващото напътствие на сигнала от 8-ми коловоз, че е за него и потеглил. ПРЕСЕЧКА подхваща рисково прекъсване, само че за жалост спирачния път не муе бил задоволителен с цел да спре. ", сподели Кирил Костадинов - основен инспектор по сигурността на придвижването в НКЖИ.

От " Булмаркет " са почнали вътрешна инспекция по случая. Пробите за алкохол и опиати на двамата машинисти са негативни. Машинистът, предизвикал злополуката е с дълготраен стаж в железниците.

" Беше стартирана дисциплинарна инспекция по случая, в случай че тези данни се потвърдят ще му бъде наложена дисциплинарно наказване ", съобщи Светослав Първанов - зам.-изпълнителен шеф на " Булмаркет ".

От частния транспортьор споделят, че двете композиции са се движили с към 15 км в час.

Според специалиста професор Симеон Ананиев конфликтът е можел да се избегне, в случай че у нас е била въведена автоматизираната локомотивна сигнализация.

" Това съставлява на по-обикновен език в локомотива на таблото да има светофар, който да му свети и той да е обвързван с мотора, когато светне алено не можеш да тръгнеш или в случай че се движи локомотивът - стопира ".

Заради случая краткотрайно беше нарушен графика на пътническите влакове в региона на гарата.

В ранния следобяд дерайлиралите локомотиви бяха изтеглени от жп трасето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР