Два търговски кораба, отклонили се от курса си в Червено

...
Два търговски кораба, отклонили се от курса си в Червено
Коментари Харесай

Още два кораба са се отклонили от курса си в Червено море

Два търговски кораба, отклонили се от курса си в Червено море и Аденския залив, са свързани със същата морска компания, чийто кораб бе високомерен от хусите в Йемен, съобщи Ройтерс, като се базира на данни за корабоплаването в региона и английска компания за морска сигурност.

Израел през вчерашния ден заяви, че хусите са завладяли притежаван от английска компания и нает от японска компания товарен транспортен съд в южната част на Червено море и назова случилото се " ирански акт на тероризъм " с последствия за интернационалната морска сигурност.

Хусите, които са съдружници на Техеран, потвърдиха, че са завладяли транспортен съд в този регион, само че обявиха, че той принадлежи на Израел.

Говорител на японското държавно управление през днешния ден удостовери, че корабът " Галакси лийдър " (Galaxy Leader) е бил високомерен и добави, че Япония е отправила апел към хусите и е потърсила помощ от Саудитска Арабия, Оман и иранските управляващи, с цел да обезпечи бързо освобождение на плавателния съд и екипажа му.

Тази вечер компанията-собственик на кораба разгласява изказване по отношение на завладяването на кораба.

Други два кораба, които по данни на английска компания за морска сигурност, са ръководени от компанията " Рей Кар Кариърс ", са се отклонили от курса си през вчерашния ден. В отговор на питане по отношение на двата отклонили се плавателни съда представител на компанията съобщи, че тя не може да разяснява " политически въпроси ". Корабите са " Хермес Лийдър " и " Гловис Стар ", показва Ройтерс.

" Рей Кар Кариърс " е най-голямата в света лизингова компания за транспорт на коли, която се управлява от израелския предприемач Рами Унгар, показва профилираното издание " Марин лог " (marinelog.com).

Морската администрация на Съединени американски щати заяви, че корабът " Галакси лийдър " е бил похитен на към 80 километра западно от следеното от хусите пристанище Ходейда и добави, че плавателните съдове би трябвало да " демонстрират нерешителност, когато минават през този регион ", съобщи Ройтерс.

" Вчера станахме очевидци на нов връх - за първи път видяхме публично известие от страна на пирати за завладяване на транспортен съд в намерено море, което съгласно мен е сериозна опасност за интернационалното право и реда ", съобщи през днешния ден израелският президент Ицхак Херцог, разяснявайки случая с " Галакси лийдър ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР