Два случая на заразяване с новия коронавирус бяха открити при

...
Два случая на заразяване с новия коронавирус бяха открити при
Коментари Харесай

Новородени се заразиха с китайския коронавирус

Два случая на заразяване с новия ковид бяха открити при новородени в Ухан. Детската болница в града, откъдето потегли болестта, удостовери случаите, оповестява „ РИА Новости “.

Едното дете е било родено на 2 февруари, като за майката към този момент е било открито, че е заболяла от новия вирус. Диагнозата му била сложена 30 часа след раждането. Бебето неотложно било преместено в особено поделение, където да бъде лекувано от пневмония, породена от болестта. Състоянието му е устойчиво, само че е открита белодробна зараза и нарушена функционалност на черния дроб, прецизира БТВ.

Расте броят на болните от ковид

Второто дете се е родило на 13 януари и по време на раждането е било крепко. На 22 януари коронавирусът е открит при жена, която се грижела за майката на бебето преди и след раждането му. На 26 януари болестта било доказано при майката, а на 29 януари новороденото почнало да кашля, повръща и вдигнало температура. В случая не е ясно кой е бил инфектиран първи – майката или детето. Въпреки това лекарите сигнализират за особено наблюдаване на всички новородени и деца, които са имали контакт със инфектирани, защото нямат развъртян имунитет.

Броят на инфектираните с 2019 nCoV в континентален Китай надвиши 24 300 души, а умрелите са 490. Един човек умря и в Хонконг. Над 170 са болните от ковид, като един от тях умря във Филипините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР