Два случая на пациенти с морбили наблюдават лекарите в София.

...
Два случая на пациенти с морбили наблюдават лекарите в София.
Коментари Харесай

Два случая на морбили наблюдават лекарите в София

Два случая на пациенти с морбили следят лекарите в София. Това сподели за bTV завеждащият Детската инфекциозна болница доктор Атанас Мангъров.

В единия случай става въпрос за жена на 37 години. При нея проучванията са удостоверили съществуването на болестта.

Тя е настанена в Инфекциозна болница, сподели през днешния ден зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести доктор Тодор Кантарджиев.
Морбили в Европа: Медици приканват родителите да не пътуват с децата си отвън България Най-засегнати са Франция, Грузия, Гърция, Италия, Русия, Сърбия, Украйна
Вторият случай е на дете на 3-годишна възраст от Добринище. Неговите резултати към момента не са подготвени, само че съгласно лекарите всички признаци за морбили са налице.

Регионалните здравни институции са подхванали нужните ограничения по местоживеене на инфектираните лица.

Ваксинацията против морбили всекидневно се прави до 13-ия месец след раждането с реимунизация на 12-годишна възраст.
СЗО: Случаите на морбили в Европа са се утроили за последната година Въпреки че имунизацията има огромно покритие на Стария континент, тя не е задоволителна с цел да спре циркулация на вируса
През последната година има взрив на случаите на морбили в Европа, като единствено в Румъния десетки деца починаха от заразната болест. Подобна обстановка имаше и в прилежаща Сърбия.

Нежеланието на родителите да имунизират децата си заради разнородни научни, псевдонаучни и религиозни аргументи беше посочено от експертите като съществена причина за епидемията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР