Два силни взрива са чути в сирийската столица Дамаск днес, съобщава

...
Два силни взрива са чути в сирийската столица Дамаск днес, съобщава
Коментари Харесай

Силни взривове отекнаха в Дамаск

Два мощни гърмежа са чути в сирийската столица Дамаск през днешния ден, съобщава " Ройтерс ".

По информация на сирийските държавни медии експлозиите може да са породени от израелска офанзива.

Ако това се удостовери, те ще бъдат необичаен образец за въздушна офанзива денем в Сирия, така като Израел нормално нанася удари по военни уреди под прикритието на тъмнината.

Израелската войска досега не е излязла с коментар.

От години Йерусалим нанася въздушни удари против това, което разказва като ирански и подкрепяни от Иран цели в Сирия, където Техеран е разположил сили в поддръжка на президента Башар ал Асад от началото на сирийската война през 2011 година

Израел ускори ударите по сирийските летища, за да попречи на възходящото потребление от страна на Иран на доставките по въздух на оръжия за негови съдружници в Сирия и Ливан, в това число Хизбула.

Техеран възприе въздушния превоз като по-надеждно средство за снабдяване на военна техника на своите сили и съюзнически бойци в Сирия, откакто наземният превоз неколкократно беше преустановяван.

Израел от дълго време гледа на задълбочаването на позициите на своя зложелател Иран в Сирия като опасност за националната сигурност и разширява обсега на своите удари, с цел да пресече този нов транспортен способ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР