Два сигнала за купуване на гласове са постъпили в РИК-Благоевград

...
Два сигнала за купуване на гласове са постъпили в РИК-Благоевград
Коментари Харесай

Два сигнала за купуване на гласове в Благоевград

Два сигнала за пазаруване на гласове са постъпили в РИК-Благоевград досега.

Те са за това че мъж предложил пари на гласоподаватели в гоцеделчевското село Мосомище и, че от лек автомобил са раздавани пари, още веднъж, с цел да се гласоподава за избрана политическа мощ в село Господинци.

Двата сигнала са препратени до прокуратурата в Гоце Делчев, откъдето в РИК чакат мнение.

В Районната изборна комисия са постъпили и тъжби и сигнали против кметове в дребни обитаеми места.

Единият е, че в разложкото село Годлево кметът инструктира гласоподаватели по какъв начин да гласоподават. Сигналът е тестван, като от секционната изборна комисия в селото са споделили на членовете на РИК, че няма такова нарушаване.

Други сигнали за пропаганда от страна на кметовете са подадени против кмета на санданското село Дебрене, както и против кмета на Марикостиново. Те се ревизират сега.

В Благоевград една от машините за гласоподаване се е развалила, като казусът не може да се в профил и гласуването продължава единствено на хартиени бюлетини, сподели заместник-председателят на РИК Благоевград Йордан Симонски.

Към 12.00 часа изборната интензивност в област Благоевград е 17,22 %. Най-висока е тя в община Банско, където 29,22 % от имащите право на глас към този момент са дали своят вот.

Най-ниска е изборната интензивност в регионалния център Благоевград -11%.

В деня на вота изборът е единствено един - Българска национална телевизия. Изберете значимото - в телевизионния ефир и на нашия уебсайт

Автор: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР