Два сигнала за бедствия заради валежите са приети в Община

...
Два сигнала за бедствия заради валежите са приети в Община
Коментари Харесай

Бара заля къщи и издави животни в ловешко село

Два сигнала за бедствия поради преваляванията са признати в Община Ловеч, оповестяват от там. В с. Радювене локалната бара е претъпкана от водосбора на околните дерета и през нощта против понеделник е заляла част от къщи и икономически постройки, удавени са дребни селскостопански животни, има развалено имущество. Бедстващи хора няма.
В село Соколово поройна вода е отнесла настилката на една от улиците. В Ловеч през вчерашния ден следобяд екип на общината и доброволци на два пъти укрепвали плаващата сцена в река Осъм до Покрития мост в центъра на града. Други значими вреди и повреди не са нанесени. Наводнените сектори от градските улици са били отводнени в рамките до половин час, като шахтите са били почистени един път и следва ново разчистване. Критичните сектори и подхванатите дейности са посетени от кмета Корнелия Маринова и заместника й Даниел Колев. Съставена е комисия, която ще опише вредите в потърпевшите региони.
Падналото количество дъжд в неделя денем е 39 л/кв. м, а през нощта – 21 л/кв. м по данни на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР