Два сигнала са подадени днес в 16 РИК за нарушения

...
Два сигнала са подадени днес в 16 РИК за нарушения
Коментари Харесай

Два сигнала са подадени за нарушения на Изборния кодекс в Пловдив

Два сигнала са подадени през днешния ден в 16 РИК за нарушавания на Изборния кодекс в Пловдив. Това заяви ръководителят на комисията  Калоян Сухоруков пред " ". 
Прочетете още
Първият е за пропагандни материали на политическа мощ, участничка във вота, които са били  разлепени на електрически стълбове на ул. " Васил Левски " в Пловдив против зала " Строител ". Приложен е и снимков материал. Извършена е инспекция от ръководителя на  Районната комисия.  Той  е открил, че на  стълбовете в описаното място няма пропагандни материали на която и да е политическа партия или коалиция, само че са налице останки от отстранени такива. За осъществената инспекция е формиран констативен протокол по надлежния ред, към него е прибавен в допълнение и снимков материал. От събраните доказателства се открива, че все още на инспекцията не е налице нарушаване, защото същото е било прекъснато, а последствията от него отстранени. заради тази аргументи жалбата е оставена без почитание. 

Вторият сигнал е за непозволена пропаганда в деня за размисъл. Според него в огромен магазин на бул. " Марица " се прави реклама политическа мощ, като се раздават нейни материали на касите на комерсиалния обект. Към сигнала няма приложения.  Лично шефът на 16 РИК Калоян Сухоруков и членът на комисията Мария Шарланджиева са създали инспекция на място в 14,20 часа.  Извършен е образен оглед на всички каси, като на никоя от тях не са открити сложени пропагандни материали на нито една политическа мощ. Снети са и показания от управлението на магазина, които са уверили, че през днешния ден там не е провеждана пропаганда.  В този смисъл на място не се открива твърдяното в сигнала нарушаване. Поради тази причина управлението на 16 РИК е оставила сигнала без почитание.

Калоян Сухоруков добави, че през днешния ден са били сменени 290 членове на секционни изборни комисии в Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР