Два сигнала до главния прокурор ще подаде БСП - за

...
Два сигнала до главния прокурор ще подаде БСП - за
Коментари Харесай

БСП с два сигнала до главния прокурор

Два сигнала до основния прокурор ще подаде Българска социалистическа партия - за заплащания ток от " БДЖ-Пътнически транспорти " и за градския превоз в София. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание депутатът Георги Свиленски.
По думите му, става въпрос за нанесени вреди за три месеца на страната и жителите за към 500 хиляди лева единствено през електрическата сила посредством контракти без социална поръчка. Прокуратурата да ревизира вярно ли са разплащани тези средства, изясни Свиленски.
При подписан от " БДЖ-Пътнически транспорти " контракт на цена 75 лева за мегаватчас /без такса " обвързване към обществото ", цена за мрежови услуги, данък и Данък добавена стойност, които се фактурират на обособен ред/, на фактурата от 30 септември 2017 година на първия ред написа 75,33 лева, идващият месец, без анекси, контракт за социална поръчка и учредения, фактурата, също издадена от " Пътнически транспорти ", е за 94,73 лева т.е с 20 лева за мегаватчас по-скъпо, платено от БДЖ, разказа проблема депутатът от левицата. Той добави, че от отчет на шефа на преносим железопътен състав от октомври м.г. ставало ясно, че с употребяваната сила " БДЖ-Пътнически транспорти " се е обогатило безпричинно и той моли за глоба от министъра да му позволи това заплащане.
Друг проблем, по който също ще бъде сезиран основният прокурор, е градският превоз в София. От 28 януари целият градски превоз в столицата се движи без документи, написания, с изтекли контракти, разгласи Георги Свиленски.
Кой подсигурява в Столичната община сигурността, качеството на услугата, че не се изразходват непозволено средства по възнаграждение на тази услуга, попита той. По думите му, милиони левове отиват в частни компании, обслужващи градския превоз в София, посредством безпричинно, съгласно левицата, продължение на договорите, по които към този момент има и заплащания.
Според ръководителя на групата на общинските съветници от Българска социалистическа партия Калоян Паргов градският превоз в София е отвън легитимността. Защо и кой в Столичната община за следващ път позволи неизрядност в подобен основен бранш, кой ще понесе отговорност и по какъв начин Йорданка Фандъкова ще понесе отговорност е въпросът му към управлението на Столична община.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР