Два самолета Спартан ще излетят днес, за да превозат аварийно-спасителни

...
Два самолета Спартан ще излетят днес, за да превозат аварийно-спасителни
Коментари Харесай

Спешно! България изпраща два Спартана със спасители и медицински екип от ВМА в Турция

Два самолета „ Спартан ” ще излетят през днешния ден, с цел да превозат аварийно-спасителни екипи на Пожарна сигурност и отбрана на популацията и Столична община към Турция, оповестяват от Министерството на защитата.

 

Самолетите ще излетят от авиобаза „ Враждебна ”.

 

България ще изпрати и медицински екип от Военномедицинската академия (ВМА), с цел да окаже помощ на Турция, заяви служебният министър на защитата Димитър Стоянов на конференция в Министерството на защитата.

Министър Стоянов изясни, че логистичната интервенция включва превозването на спешни екипи до Летище Адана. Със самолетите би трябвало да бъдат превозени избавителни екипи на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и Столичната община.

Модул от 58 чиновници на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " се приготвя да замине за Турция, с цел да окажат помощ на турските си сътрудници за справяне с последствията от тежкото земетресение в югоизточната част на страната, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

В състава на модула за търсене и избавяне ще влязат до 20 единици техника, както и нужното избавително съоръжение.

 

Поредица мощни трусове удариха Централна Турция през нощта. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център магнитудът на най-силния трус в 3.17 часа българско време е бил 7.8 по скалата на Рихтер, до момента в който турските сеизмолози са отчели 7.4. Земетресението е усетено в столицата Анкара, както и в доста други градове на страната.

 

Над 600 души починаха в Сирия и Турция вследствие на земетресението покрай южния турски град Газиантеп. Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР