Два самолета с руски специалисти пристигнаха във Венецуела, за да

...
Два самолета с руски специалисти пристигнаха във Венецуела, за да
Коментари Харесай

Мадуро: Пристигнаха два самолета руски съветници

Два самолета с съветски експерти дойдоха във Венецуела, с цел да обезпечат военно-техническа поддръжка. Това заяви в петък президентът на страната Николас Мадуро.

" Преди няколко дни два самолета кацнаха с личен състав, осигуряващ военно-техническа поддръжка. Те са във Венецуела. Тези, които дойдоха при започване на годината напуснаха, дойде нов екип ", сподели той по време на тирада, излъчена в " Туитър ".

В края на март вестникът " Ел Комерсио " заяви, че самолетите Ан-124 и Ил-62 с съветски войски и 35 тона товар идват на 23 март на летището в Каракас. Председателят на Конституционното заседание на Венецуела Диосдадо Кабело удостовери идването на два самолета от Руската федерация.

Тогава говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова означи, че експерти от Русия идват във Венецуела в прецизно сходство с конституцията на републиката. Както акцентира Захарова, " наличието на съветски експерти във Венецуела се контролира от съглашение сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Венецуела за военно-техническо съдействие, подписано през май 2001 година и навреме прекосяване на нужните процедури за ратификация в двете страни ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР