Два самолета, които трябваше да излетят от международното летище Логан

...
Два самолета, които трябваше да излетят от международното летище Логан
Коментари Харесай

Два самолета се удариха на летището в Бостън

Два самолета, които трябваше да излетят от интернационалното летище " Логан " в Бостън тази заран локално време, са се блъснали леко покрай зоната към изходите, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на длъжностни лица от Федералното ръководство по гражданска авиация на Съединени американски щати.
Прочетете още
Инцидентът станал, до момента в който оборудване за изтегляне и побутване на самолети е избутвало аероплан на самолетна компания „ Юнайтед еърлайнс “ към пистата за политане. Дясното крило на машината, изпълняваща полет за летище " Нюарк " в Ню Йорк, се блъснало по време на избутването в опашката на аероплан на „ Юнайтед еърлайнс “, изпълняващ полет за Денвър, спрял на прилежащия излаз.

 

И двата самолета са били „ Боинг 737 С “. Пострадали при случая няма, само че самолетите не са могли да изпълнят полетите си. Пътниците от двете машини са били трансферирани на други самолети и са стигнали до дестинациите си.

Инцидентът се случва седмица откакто полет на самолетната компания „ Джетблу “ от Нешвил, кацащ на летище „ Логан “ едвам избегна конфликт с под наем аероплан на друга самолетна компания, преминаващ по напречна писта.

 

През последните няколко месеца бяха регистрирани още няколко случая, свързани с сигурността на пътнически самолети. Един от тях се случи на интернационалното летище " Джон Ф. Кенеди " в Ню Йорк през януари, различен - в Остин, Тексас, през февруари, и един - край крайбрежията на Хаваите през декември.

Не знам дали мога да кажа, че това е наклонност, само че тези случаи са обезпокоителни, съобщи предходната седмица ръководителят на Националния съвет по сигурност на превоза Дженифър Хоменди. " Ето за какво проверяваме случаите, с цел да можем да идентифицираме проблемите, изключително когато виждаме трендове, и да ги отстраним, преди да се трансфорат в съществено произшествие ", добави тя.

Директорът на Федералното ръководство по гражданска авиация Били Нолън съобщи предишния месец, че събира екип от специалисти, които да преразгледат разпоредбите за сигурност на самолетните компании.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР