Два самолета антураж, сред които и собствен готвач, води в

...
Два самолета антураж, сред които и собствен готвач, води в
Коментари Харесай

Хаос! МВР блокира Варна заради Ердоган

Два самолета антураж, измежду които и личен готвач, води в понеделник във Варна Реджеп Ердоган. Готвачът ще следи дали приготвяните за вечерята на турския президент ястия са безвредни и дават отговор на мюсюлманските условия, заяви Стандарт. Вечерята на Ердоган с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, шефа на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и българския министър председател Бойко Борисов в понеделник в двореца “Евксиноград” би трябвало да затопли връзките сред Турция и Европейски Съюз, които бяха избрани като извънредно влошени от Борисов в петък.
Разговорите са планувани за късно вечерта в понеделник. От десетина дни огромна група турски охранители е във Варна и координира с НСО ограниченията за сигурност. Турската защита ревизира както маршрутите, по които Ердоган ще стигне от летището до двореца, по този начин и доставките на продуктите за формалната вечеря. Ердоган води и 4-ма свои министри, макар че форматът на срещата е 1 плюс 2. От българска страна с изключение на Борисов в диалозите ще вземат участие външната министърка Екатерина Захариева и министърката на европредседателството Лиляна Павлова. Цял етаж в хотел “Тунела” в Евксиноград е обособен за турския президент, в случай че реши да пренощува. Един етаж ще има и за Юнкер, а Туск ще отседне в Слънчевото бунгало.
Ден преди срещата на върха във Варна службите са на крайник.
От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до последния миг няма да бъдат оповестени улиците, които ще се затварят, както и съответният маршрут до резиденция Евксиноград, съобщи Нова телевизия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР