Два самодейни състава от Ценово участваха във Фестивала на народното

...
Два самодейни състава от Ценово участваха във Фестивала на народното
Коментари Харесай

Самодейци от Ценово плениха публиката в Доспат

Два самодейни състава от Ценово участваха във Фестивала на националното творчество и събора на чешмарите в родопския град Доспат. Продължилите три дни празнични прояви, бяха отдадени на  45-ата годишнина на общината. Изпълненията на Танцовия състав „ Луди млади “ и на мъжката група „ Мераклии “ взривиха публиката, изпълнила до краен лимит местността Събора на брега на язовир „ Доспат “.
Повече от 70 състава , най-вече от Южна България, се изявиха на сцената. Двете групи от Ценово пристигнахме освен от най-далеко, само че по несравним метод успяхме да представим хубостта на северния фолклорен регион. Силно усещане ни направи положителната и стройна организация на събитието “, споделя ръководителката на „ Луди млади “ Камелия Леонова. Ръководителите на групите получиха грамоти и плакети за присъединяване, тъй като проявата няма конкурсен темперамент.

„ Мераклии “ извършиха две песни, отдадени на България, като изправиха на крайници всички фенове. С овации бяха изпратени осъществяванията на Кирил Първанов. Момичетата от „ Луди млади “ се показаха с два танца – „ Петрунино “ и „ Варненски танц “. Пъстротата на носиите, ритъмът и излъчването на танцьорите единствено за секунди се предадоха на публиката и прочувственият градус се увеличи. Всяко от осъществяванията бе съпроводено от нестихващи овации и изпращано на бис.

Самодейците от Ценово имаха опция да прегледат и да се срещнат с някои от естествените и културните забележителности на красивата Родопа планина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР