Два са вариантите за начало на летния туристически сезон у

...
Два са вариантите за начало на летния туристически сезон у
Коментари Харесай

Стана ясно кога ще стартира летният сезон у нас!

Два са разновидностите за начало на летния туристически сезон у нас това лято, които Националния ръб по туризма са обсъждали с Националния действен щаб.

„ Имаме подготвеност за 15 юни - като един първи и реален вероятен тайминг. Време в което може да стартираме да планираме първите стъпки за отваряне на летния сезон. И втори вид, който е от 1 юли “, сподели Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризма.

Хотелиери изясняват, че са подготвени да стартират работа, само че упорстват да има точни правила освен за стерилизация, само че и за деяние при избрана обстановка, да вземем за пример – определяне на инфектиран с COVID-19 екскурзиант или член на личния състав.

Заради тази неустановеност доста от хотелиерите по морето към момента били пред алтернативата дали да отворят хотелите си или да останат затворени, само че да спестят разноски. „ От диалози с сътрудници знам, че огромна част от тях са настроени да не отварят за сезона. Лично аз за себе си съм уверен, че ще отворя “, разяснява Георги Тръпков, притежател на хотел в Поморие.

Затова чакат и решения, с цел да стартират да назначават личен състав. За да подкрепи сектора Националният ръб по туризма предлага на държавното управление потреблението на ваучери.

„ Ние имаме подготвен проект, с който да подтикваме туроператорите, хотелиерите, българските жители, тъй като най-централният фокус на това лято от 1 юли до 30 септември в страната би трябвало да бъде жителят и българският туризъм. Готови сме да предложим на държавното управление проект, в който против 250 млн. лв. вложения в инструментариума на ваучерите, ние ще върнем назад в държавния бюджет 1,2 милиарда лв.. Пряко в хазната ще се върнат 500 млн. лв., което е 100% реализация и позитивен фискален резултат “, сподели Полина Карастоянова.

Планът още на следващия ден щял да бъде показан на министър-председателя, вицепремиера, министрите на финансите и туризма, съобщи Нова тв.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР