Два са по-характерните случаи на неподчинение на водачи на автомобили,

...
Два са по-характерните случаи на неподчинение на водачи на автомобили,
Коментари Харесай

След две гонки с полицията в Пазарджишко: Задържани са двама непълнолетни и водач с отнета книжка

Два са по-характерните случаи на непокорство на водачи на коли , при които са взели отношение полицейски чиновници от ръководствата в Септември и Пазарджик .

Първия от тях се е разиграл малко след среднощ на 26 януари . В региона на пазарджишкото село Звъничево автопатрул на РУ-Септември е направил опит да спре лек автомобил „ Ситроен “ . Водачът не се е подчинил на подадения светлинен и звуков сигнал на служебния автомобил и е настъпил газта в посока за Пазарджик. Автопатрулът го е последвал , като в това време са били известени и дежурни екипи от РУ-Пазарджик.

По време на подхванатите взаимни заградителни мероприятия в региона на улица „ Пловдивска “ в регионалния град леката кола е била блокирана . От нея е изскочил юноша, който е побягнал и е опитал да се укрие. Не след дълго е бил арестуван, а униформените са открили с удивление открили, че това е 15-годишен недееспособен младеж от Пазарджик. Той е пътувал дружно със собствен връстник , който пък откраднал колата от дядо си .

Водачът е тестван с механически средства, като пробите му за приложимост на алкохол и опиати са негативни . Непълнолетните са били арестувани в ареста на РУ-Пазарджик, с тях са работили инспектори „ Детска педагогическа стая “.

Вторият случай е регистриран в събота следобяд . Тогава служител на реда от сектора в Лесичово е забелязал на улица в прилежащото село Калугерово джип , зад кормилото на който бил недееспособен водач . Служителят разпознал 33-годишния лидер от същото село, защото той е бил лишен от право да ръководи МПС още от април предходната година. Незабавно е бил подаден сигнал за случая, а от РУ-Пазарджик е ориентиран автопатрулен екип, който е засякъл джипа и неправоспособния му водач, движещ се по улиците на обитаемото място.

Първоначално униформените са подали сигнал със стоп палка на лидера да спре, той не се е подчинил и е траял по пътя си . Тогава чиновниците на реда са го последвали и макар подадените светлинни и звукови сигнали мъжът не е спрял, а е нараснал скоростта на придвижване .

След минути служителите на реда са забелязали возилото, изоставено в околност край село Калугерово, а лидерът му е избягал . Предприети са издирвателни дейности и вследствие на усърдна работа 2 дни по-късно беглецът е бил арестуван на работното му място в индустриална база на частна компания в Пазарджик.

Возилото, което е благосъстоятелност на компанията е конфискувано , а по отношение на мъжа са формирани две досъдебни производства .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР