Два руски изтребителя са се приближили опасно и непрофесионално“ по-рано

...
Два руски изтребителя са се приближили опасно и непрофесионално“ по-рано
Коментари Харесай

НАТО осъди опасното прелитане на руски изтребители над негови кораби в Балтийско море

Два съветски изтребителя са се „ доближили рисково и непрофесионално “ по-рано тази седмица до кораби на НАТО, плаващи в Балтийско море в границите на рутинна интервенция, заяви през вчерашния ден пактът, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Инцидентът е станал във вторник сутринта, когато двата съветски бойни самолета

се се доближили до корабите на " височина от 91 метра и разстояние от 73 метра ", без техните водачи да отговорят на радиокомуникациите, сподели военноморското командване на НАТО.

„ НАТО счита прелитането за рисково и непрофесионално ,

защото беше осъществено в известна рискова зона, която беше задействана за образование на противовъздушната защита, както и заради височината и близостта на самолетите “, се споделя в изказване на командването.

„ Това прехвръкване усили риска от неверни преценки, неточности и произшествия “, се показва в изказването.

В изказването на военноморското командване на НАТО се споделя още, че силите на пакта са " работили отговорно " при случая в сходство с морските разпореждания.

" НАТО ще отговори по подобаващ метод на всяка интервенция в законната активност на пакта в региона ,

която заплашва сигурността на нашите самолети, кораби или техните екипажи. НАТО не търси борба и не съставлява никаква опасност ", се добавя в изказването.

Инцидентът става на фона на усилване на напрежението сред НАТО и Русия поради съветската инвазия в Украйна .

Опасенията от конфликт сред двете страни се ускориха тази седмица, откакто ракета умъртви двама души в Полша, прилежаща на Украйна страна, която е член на НАТО.

На заглавната фотография: Руски изтребители, нарушаващи въздушното пространство на Швеция, източно от Готланд на 2 март 2022 г. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР