Два риска в новата управляваща коалиция могат да се превърнат

...
Два риска в новата управляваща коалиция могат да се превърнат
Коментари Харесай

Неуправляемите партньори в коалицията са бомба със закъснител

Два риска в новата ръководеща коалиция могат да се трансфорат в рецесии - недостатъчният административен опит и неуправляеми сътрудници. Това мнение изрази в изявление за БНР доц. Александър Христов от Центъра за разбори и спешни връзки.

Първи риск той вижда в незадоволителния административен опит както за държавното управление, по този начин и за Народното събрание.

„ Вече виждаме по какъв начин могат да станат жертви на разнообразни процедурни хватки “, уточни специалистът.

Този риск може да бъде преодолян много бързо, другояче ще паднат в капан, счита Христов.

„ Другият риск, който може да се трансформира в рецесия, е по-опасен. В тази сглобка, която виждаме, има два много мощно неуправляеми колегата – това са Корнелия Нинова и Има Такъв Народ “, предизвести той.

Според Александър Христов Нинова е „ дама, подготвена на доста неща, с цел да резервира личните си позиции, дори да жертва ползи на личната си партия “, а „ Има Такъв Народ е вън от всякаква орбита, продължава да бъде “.

Доц. Христов дефинира рисковите сътрудници в обединението като „ по-сериозната бомба със закъснител “.

Като различен фактор за стабилността на обединението Христов открои това, че както Политическа партия, по този начин и Има Такъв Народ са „ партии пеленачета “.

" Виждаме от ден първи смяна в езика – това към този момент не е харвардският език, той е една концепция по-патетичен от нормалното политическо говорене и една концепция по-неразбираем за по-възрастните и частта от всеобщата публика отвън младите ", означи информационният експерт.

" Те нямат 100 дни, те нямат и половин ден. Всяко тяхно деяние и тяхна стъпка изкривено се наблюдават под лупа ", разяснява доцент Александър Христов.

Относно подхванатите от новата власт ходове по въпроса с имунизацията доцент Христов уточни:

„ Това е дилема, която би трябвало да решат, само че тя извънредно мъчно се взема решение. Трябва да подхващат безапелационни дейности, от друга страна имат задоволително огромна съпротива, както вътрешна - в сглобката, по този начин и на открито. Това ще бъде самобитен тест до каква степен ще съумеят да прокарват политики, които са от социална значителност. “​

Относно проблема с поданството на Кирил Петков и решението на съда доцент Христов означи, че чисто комуникационно това може да му изиграе неприятна смешка. „ Защото, виждате ли, посланието е - той стана министър председател, надлежно оттук насетне не е изключително досегаем. Това чисто имиджово не е ОК “, разясни той.

За букета на основния прокурор за новия правосъдния министър Надежда Йорданова специалистът добави:

„ Поведението на Иван Гешев е повече от многозначително - той се пробва да се направи приветлив на новата власт, да резервира позициите си по един просташки метод. Но консенсусът в обединението против него е толкоз мощен, че не съм сигурен, че един букет цветя или някакви юридически дейности биха трансформирали позицията на обединението. “
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР