Два региона в страната преминаха в червената зона, съобщават от

...
Два региона в страната преминаха в червената зона, съобщават от
Коментари Харесай

Два региона светнаха в червено

Два района в страната минаха в алената зона, оповестяват от Министерство на здравеопазването. Това са Регион 1 и Регион 5, които включват областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник, Кюстендил и Благоевград, както и Сливен, Стара Загора, Ямбол и Бургас.

На процедура това значи, че те би трябвало да наложат непълен локдаун според националния проект на Министерство на здравеопазването за справяне с пандемията. Това значи прекосяване на онлайн образование на учениците от пети до 12 клас на ротационен седмичен принцип, ограничаване на потенциала на работа на заведенията и други публични обекти на 50%, работно време до 22 часа и наложителен вход със зелен документ, наложително въвеждане на отдалечена форма на работа и съществуване на зелен документ, очестяване графика за придвижване на транспортните средства от градския превоз, при опция и след разбор.

Отговорни за контрола са Регионалните здравни инспекции, Министерство на вътрешните работи, Областни и общински управляващи и техни структури, БАБХ.

Днес новите случаи на инфектирани надвишават 11000. Според статистиката най-вече са заболелите във възрастова категория от 40 до 49 години – 163453, след тях са тези от 60 до 69 години – 140370 и тези сред 20 и 29 години - 84769. Нараства и броят на заболелите деца сред  0 и 19 години – 67393.

Прогнозите са, че Пловдив също върви към алената зона, защото броят на заболелите също пораства.

Към днешна дата под карантина са 4,3% от учителите в страната и 2,99% от учениците. 5,18% от учителите са заболели, а инфектираните възпитаници са 3,5%.

Обучението в електронна среда ще продължи до 28 януари т.г. в това число. След това всички възпитаници и учители ще излязат в отмора. Учебните занятия ще се възстановят от 7 февруари – присъствено или онлайн според от напътствията на здравните управляващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР