Два региона на Русия, които граничат с Украйна - Курск

...
Два региона на Русия, които граничат с Украйна - Курск
Коментари Харесай

2 руски региона твърдят, че границите им с Украйна са били обстрелвани

Два района на Русия, които граничат с Украйна - Курск и Брянск - оповестиха, че територията им е била обстрелвана, съобщи CNN.

" Утрото в граничния град Рилск беше неспокойно. Около 8:00 ч. сутринта минохвъргачки обстрелваха контролно-пропускателния пункт в село Крупец ", заяви губернаторът на Курска област Роман Старовойт в Telegram в петък сутринта локално време.

Според Старовойт " огневите точки са били потушени от ответния огън на [руските] граничари и военни " Няма жертви или опустошения, добави той.

 

Ръководителят на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че граничният отдел на Федералната работа за сигурност (ФСБ) е съобщил за обстрел на село Белая Березка, за който се допуска, че е осъществен от украинска територия.

" На 29 април филиалът на граничното ръководство на ФСБ на Русия в Брянска област в село Белая Березка, Трубчевски регион, беше подложен на минометен обстрел от територията на Украйна ", съобщи Богомаз в обява в Telegram на формалния си канал в петък. Той съобщи, че няма жертви.

В резултат на обстрела в Брянска област са развалени водопроводната и електрическата мрежа, добавя Богомаз.

Снимка: БГНЕС, архив
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР