Два референдума се провеждат днес в Швейцария - за затягане

...
Два референдума се провеждат днес в Швейцария - за затягане
Коментари Харесай

Швейцарците гласуват на два референдума - за оръжията и за пенсиите

Два референдума се организират през днешния ден в Швейцария - за стягане на разпоредбите за придобиване на огнестрелно оръжие и за смяна в данъчното законодателство на фирмите за повече приходи в пенсионните фондове, съобщи ТАСС.

Първото предложение е за възбрана да се продава автоматизирано оръжие и да се ограничи продажбата на полуавтоматично оръжие. Целта е вземане предвид с инструкция на Европейския съюз, призната след терористичните набези през 2015 година Швейцария не членува в Европейски Съюз, само че не може да не съблюдава тази инструкция, тъй като това ще значи излизането на страната от Шенгенската зона.

Европейски Съюз одобри нови рестрикции за носенето и притежаването на автоматизирани и полуавтоматични оръжия след смъртоносните терористични офанзиви в Париж през 2015 година, при които починаха 130 души. Промените в европейското законодателство бяха посрещнати с отрицание в Швейцария – страна, където притежаването на оръжие е дългогодишна традиция. След като приключат наложителната си военна работа на всички мъже е позволено да запазят армейските си пушки. По закон в Швейцария притежателите на огнестрелни оръжия са задължени да имат позволение, само че то се вади релативно елементарно.

Швейцария е на 16-о място в света по владеене на оръжие (по данни от 2017 г.) и разпоредбите ѝ не подхождат на новите стандарти. Брюксел приканва държавното управление ѝ да промени законите, с цел да ги направи съвместими с европейските ограничавания. В отговор швейцарските депутати утвърдиха промени, които обаче Европейски Съюз счита за незадоволителни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР