Два протеста се проведоха пред общината в София. По време

...
Два протеста се проведоха пред общината в София. По време
Коментари Харесай

Протести на Спаси София и Възраждане пред общината в София

Два митинга се организираха пред общината в София. По време на едната проява, организиранаот Възраждане " общински консултант опита да смъкна украйнскотознаме от постройката на Московска 33. Малко по-къснограждани, пристигнали на митинг, проведен от " Спаси София " желаеха оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

За следващ път от " Възраждане " желаеха да смъкват знамето на Украйна от фасадата на Столична община. Този път в опита се включи зам.-председателят на общинския съвет Борислав Иванов, който до предходната седмица беше част от " Атака ". Опитът на ръководителя на комисията по публичен ред и сигурност да смъкна знамето беше несполучлив.
Снеха ми данни за опит за хулигански прояви, несъмнено си дадох документите. Аз съзнавам какво правя с опита за събаряне на знамето. Аз ще го смъква с ловкост, не ми трябват конфликти. Аз съм ръководител на комисията по публичен ред и сигурност.
Борислав Иванов, общински консултант от " Атака " (2019-2022)

Веднага откакто протестиращите от „ Възраждане “ си отидоха, пред постройката на Общината се събраха граждани, пристигнали на митинг, проведен от " Спаси София ". От Формацията за следващ път желаеха оставката на кмета Йорданка Фандъкова - поради, съгласно тях, редица проблеми в града.
Безобразният ремонт на жълтите павета беше единствено мотивът, който ни накара да организираме митинг за оставка на Йорданка Фандъкова. Но в действителност това е митинг за изцяло творчество, тъй като за 17 години откогато тези хора са на власт не съумяха да решат никой от проблемите на София - нито презастрояването е спряло, нито има паркоместа, нито проблемите с мръсния въздух и неналичието тук-там в детските градини са решени.
Борис Бонев, общински консултант от " Спаси София "

Протестите протекоха умерено, в региона имаше засилено полицейско наличие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР