Два протеста под наслов България - независима от Газпром! и

...
Два протеста под наслов България - независима от Газпром! и
Коментари Харесай

Независими от Газпром: Протести в София заради газовата политика на служебния кабинет

Два митинга под наслов " България - самостоятелна от " Газпром "! " и " #ГаzWithMe " събраха жители на площада пред Президентството. Демонстрациите са против възможното връщане на доставките на съветски газ - ход, който служебният кабинет на президента Румен Радев сподели, че е вероятен.

Участниците в митингите скандираха апели като " Мафията вън! " и " Тук не е Москва! ", като развяваха плакати против " Газпром ". Едната протестна акция беше проведена от групата на " Демократична България " и в нея взеха присъединяване политици от партията, а другата беше образувана от жители в обществената мрежа Фейсбук.

Протестите се организираха малко откакто зам.-министърът на стопанската система Еленко Божков даде поръчка, че служебният кабинет може да възобнови договорите с " Газпром ". През април Русия спря доставките на газ за България, след отхвърли на ръководещото тогава държавно управление да заплаща за тях в рубли.

Президентът Румен Радев и служебният министър председател Гълъб Донев все още не са дали отговор непосредствено на въпроси от страна на публицисти дали ще желаят възобновяване на договорните връзки с съветската компания.

Ще се оправим.
— Radko Krastanov (@bgfire_blog)
В демонстрациите се включиха редица жители, деятели и създатели, а уредниците ги приканиха да гласоподават интензивно на изборите през октомври. Депутатът от 47-то Народно заседание от групата на " Демократична България " Мартин Димитров съобщи пред протестиращите, че България е била " най-зависимата от съветски газ " и служебното държавно управление се пробва да върне страната " тъкмо там ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР