Два протеста на представители на школите за изкуства, танци и

...
Два протеста на представители на школите за изкуства, танци и
Коментари Харесай

Представители на школи на протест, министри решават да отворят ли залите

Два митинга на представители на школите за изкуства, танци и фитнес залите се състояха в София и Варна . Причината - че поради пандемията от ковид те остават затворени.

В столицата се състояха два митинга, първият пред Министерство на здравеопазването, а вторият - пред Министерство на културата . Над 100 души се събраха с зов към властта школите да бъдат отворени и оповестиха, че се ползва двоен стандарт по отношение на тях.

Като претекст представителите им показаха, че има двоен стандарт по използване на противоепидемичните ограничения и опълчване на изкуството и спорта като активност. Протест със същите претенции за отваряне на школите се състоя и във Варна в Морската градина. Там има проява и пред общината.

И трите митинга са мирни, а надписът - " Изкуството е живот - душата на един народ ".

Според изследване, над 85% от родителите и потребителите са подготвени да се върнат в школите. Хората споделят, че не устоят финансово, защото през 2020 година са работили единствено няколко месеца.

Представители на протестиращите бяха поканени на среща със здравния министър Костадин Ангелов и министъра на културата Боил Банов.

Очаква се решение дали школите ще бъдат отворени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР