Два проекта със средства, които ще се отпускат от държавния

...
Два проекта със средства, които ще се отпускат от държавния
Коментари Харесай

Нова кухня за домашния социален патронаж ще изгради през тази година Община Хайредин

Два плана със средства, които ще се отпускат от държавния бюджет за общините, ще стартират през тази година в община Хайредин, съобщикметът Тодор Алексиев. По думите му общата сума е към 6 млн. лева С част от средствата ще бъде построена нова кухня за домашния обществен патронаж.
„ Настоящата постройка е в доста неприятно положение, амортизирана, а обслужва над 300 обществено слаби поданици “, изясни Алексиев. Другите пари ще бъдат вложени в ремонт на детската градина в с. Рогозен.
През март ще стартира обновяването на още една детска градина в общината – тази в с. Михайлово, изясни Алексиев. Средствата - близо 1 млн. и 900 хиляди лева са европейски и ще бъдат вложени в нова дограма, за вътрешно и външно възобновяване и ново обзавеждане. В детското заведение се образоват над 40 деца.
Капиталовата стратегия на Общината за тази година възлиза на 558 хиляди лева като с тези пари ще се направи ремонт на покривите на читалищата в общинския център и в селата Манастирище и Михайлово. Ще бъде закупена и машина за разчистване на обраслите вътрешноселски и междуселски пътища от третокласната и четвъртокласната мрежа. „ Средствата по финансовата стратегия са извънредно незадоволителни, само че каквото можем с тях ще създадем. Ние сме дребна община, бюджетът ни за 2024 година е в размер на 10 млн. 590 хиляди лева “, уточни Тодор Алексиев./БТА  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР