Два продукта, които се продават без рецепта в аптечната мрежа,

...
Два продукта, които се продават без рецепта в аптечната мрежа,
Коментари Харесай

Шефът на МБАЛ Св. Мина с важна новина за лечението на COVI...

Два продукта, които се продават без рецепта в аптечната мрежа, могат да облекчат признаците на COVID-19 и да съкратят лекуването. Значимо усъвършенстване в положението на пациентите се следи още на четвъртия ден след банкет на „ Виузид” и „ Асбрип”, разгласи на конференция през вчерашния ден шефът на МБАЛ „ Св. Мина” проф. Петър Петров. В болничното заведение преди дни завърши клиничното изследване на двата естествени препарата като допълващо лекуване на ковид и резултатите са доста обещаващи. Напълно уверен съм в действието на двата продукта и бих могъл да кажа, че имаме оръжие против COVID-19, сподели болничният началник, който е началник на плана.

В изследването бяха включени общо 60 пациенти, приети в болница в МБАЛ „ Св. Мина” и Транспортна болница – Пловдив. Първата група от 40 души получаваха Виузид и Асбрип като спомагателна терапия към главното лекуване за 21 дни, а втората група от 20 души – единствено главното лекуване, изясни проф. Петров. Обследвани бяха четири индикатора – температура, зной, кашлица и отмалялост. Пациентите от третираната група започнаха да се усъвършенстват значимо още на четвъртия ден, като се редуцира и болничния им престой с 29%, а времето за възобновяване - с 27%. Имаше усъвършенстване и при четирите индикатори, описа шефът на МБАЛ „ Св. Мина”. Важна информация за пациентите е, че странични реакции не са регистрирани, т.е. продуктите имат доста добра търпимост.

„ Визуид” е имуномодулатор, който е съвършен при профилактика на всевъзможни вирусни инфекции. Предлага се във тип на сашета за възрастни и сироп за деца над 1 година. Той е на българския пазар от 10 години и се предписва точно като антивирусен препарат. Клиничното изследване сподели, че работи и против COVID-19. В състава му е включена глициризинова киселина, която най-общо казано попречва размножаването на вирусите в организма. Препаратът е доста подобаващ и за профилактика на респираторни болести през зимния интервал. Схемата за профилактика е по едно саше дневно в продължение на 21 дни, а при вирусни инфекции се одобряват по 3 сашета дневно, уточни още проф. Петров.

„ Асбрип” пък е евкалиптов сироп с бронхолитично и откашлящо деяние. И двете хранителни добавки се продават без рецепта по аптеките.

„ Виузид” и „ Асбрип” се създават от испанската фармацефтична компания Catalysis S.L. В Мадрид в действителност бяха извършени първите изследвания на препаратите в условия на пандемия от COVID-19 и то измежду медицинския личен състав на незабавното поделение на огромна болница. В продължение на 3 месеца 30 медицински лица одобряват ежедневно по 1 саше Виузид. Резултатите демонстрират, че предварителната защита единствено с по 1 саше Виузид понижава броя на COVID-19 позитивните проби. За 5 месеца единствено 25% от изследваните медици са посочили леки признаци или безсимптомно протичане на заболяването, описа Красимир Ганчев, шеф на „ Унифарма”, формалният вносител за България на двата препарата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР