Два пъти повече събития отчитат от Регионалния исторически музей (РИМ)

...
Два пъти повече събития отчитат от Регионалния исторически музей (РИМ)
Коментари Харесай

За юли и август: От музея във Враца отчитат два пъти повече събития в сравнение с 2023 година

Два пъти повече събития регистрират от Регионалния исторически музей (РИМ) във Враца за месеците юли и август, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, научи BulNews.  Директорът и археолог Георги Ганецовски сподели, че желанието им е да надграждат постигнатото и напъните на целия екип на музея са в тази посока. 
 „ Общо 462 мероприятия са регистрирани за двата летни месеца през тази година, спрямо 2023-та, когато те си били 295. Българските жители, които са посетили Регионалния исторически музей във Враца са 2628 за юли и август (с 200 повече от предходната година по същото време), а чужденците са 126 души. Приблизително толкоз са били и през 2023-та. Близо петдесет беседи са изнесли музейните служащи за двата летни месеца. 
За интервала е траяло реализирането на археологическото наблюдаване на изкопните действия по план „ Газопровод, свързващ подземно газохранилище Чирен със съществуващата газопреносна мрежа в региона на с. Бутан “. Експедицията се осъществя от два екипа, включващи археолози от РИМ – Враца.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР