Два пъти Конгресът в САЩ гласува България да получи изтребители

...
Два пъти Конгресът в САЩ гласува България да получи изтребители
Коментари Харесай

Военният министър отговори на Тагарев и Шаламанов: България опазва НАТО-вските тайни

Два пъти Конгресът в Съединени американски щати гласоподава България да получи изтребители F-16, т.е. България е благонадежден съдружник и стратегически сътрудник, в това число при опазването на класифицирана информация.

Това написа в профила си във Facebook министърът на защитата Драгомир Заков.

Написаното от Заков идва, откакто двама някогашни министри на защитата - Тодор Тагарев и Велизар Шаламанов, оповестиха, че Съединените щати отсрочват доставката на F-16 с две години, тъй като нямат доверие в държавното управление на Петков и се притесняват от приключване на секретни данни за самолетите към Русия.

България купи 8 изтребителя F-16 от Съединени американски щати и има утвърждение за закупуване на още 8, т.е. цялостна ескадрила. А Тагарев беше спряган за мястото на Заков преди въобще да стане ясно, че Заков е допустима промяна на предходния боен министър Стефан Янев.

" България е благонадежден съдружник в НАТО и който твърди противоположното споделя лъжи ", сбит е в задочния си отговор Заков.

Министърът на защитата разяснява и помощта на Нидерландия в опазването на въздушното ни пространство в границите на така наречен Air Policing. " Благодарни сме на Нидерландия за помощта за защита на въздушното пространство ", написа Заков.

Припомняме, че в холандската преса се появи материал по какъв начин нидерландски водач е бил " офертиран " да опише повече за изтребителите F-35, с които Нидерландия се отзова в задачата. Това е по-нов и по-добър модел от F-16
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР