Два пъти гледаме едно и също, дано не стане и

...
Два пъти гледаме едно и също, дано не стане и
Коментари Харесай

БСП не е решила окончателно дали да подкрепи Румен Радев на президентските избори

" Два пъти гледаме едно и също, нека не стане и третият път по този начин ".

Това сподели в предаването " Лице в лице " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Думите ѝ бяха във връзка несполучливите опити за сформиране на държавно управление в последните два Народното събрание.

" Имаме три огромни казуса на ниво страна. Първо, задкулисието продължи да ръководи и в тези два Народното събрание. Второ, и двата Народното събрание не посегнаха на този модел. Третият огромен държавнически проблем е, че това, което правихме в Народното събрание, се разграничава от живия живот ", уточни тя.

" Задкулисието усетихме най-силно при третия мандат, който пристигна при Българска социалистическа партия. Казахме – елате обществено да обсъдим всичко пред хората. От другата страна е имало другия модел – вървене по офиси, опити да се разцепят групи, някакво шушу-мушу. Ние не сме част от това, стояхме настрани от това задкулисие, може би по тази причина се отличихме ", сподели още Нинова.

" Вторият огромен проблем е, че в два Народното събрание не пипнахме модела, при който някакви хора стоят на мрачно и дърпат конците на депутатите. Тези хора забогатяват, а народът обеднява. Не пипнахме нито един закон, който да промени порочния модел в опазването на здравето да вземем за пример. Можеше да се направи най-малко първата стъпка. Имаше болшинство, което да стартира същинската промяна, която се искаше на митингите, да се смени Гешев. А в този момент партиите на митинга го докараха до такава степен, да треперим за един глас да се смъкна защитата на Гешев ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

" Третото огромно за страната е, че това, което правихме в Народното събрание доста се различаваше от живия живот. Цените всеобщо се повишават, а за една година, идва ужасяващ удар откъм приходи, беднотия, инфлация, тежки зимни месеци, а в същото време ние се занимаваме с чуване на кмета на Горна Оряховица да вземем за пример. Ние си свършихме работата, внесохме законите, само че така наречен партии на митинга не ги погледнаха до актуализацията на бюджета. Ако желаеме в идващия парламент да има държавници и виновни хора, би трябвало да стартираме с тези три неща ремонт на модела, задкулисието да спре да се меси и да се занимаваме с действителни неща ", разяснява Корнелия Нинова.

Попитана за коментар на възможния политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, тя сподели: " Всеки е свободен да прави партийни, политически и всевъзможни планове, само че поради честността в политиката и равнопоставеността, дано това да не се прави с държавен запас на служебното държавно управление и на гърба на други партии. Имам информация от наши структури, че вървят разнообразни хора и пробват да ги уговарят да поддържат новия план. Нека да не се пробват и да не го вършат – нашата партия помни и ще реагира съответно. Трудно е в такива моменти да се откъсне от Българска социалистическа партия. Структурите ни реагират рационално на този опит и няма да се получи нищо, единствено ще има звук в системата ".

В отговор на въпрос Българска социалистическа партия остава ли на позицията, че ще поддържа кандидатурата на Румен Радев за президент, Нинова сподели: " Националният съвет изрази поддръжка за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, само че занапред стартират стъпки за тази поддръжка по структурите. Нашите структури си харесват Румен Радев и Йотова и най-вероятно ще ги поддържат, само че дано номинациите си тръгнат изпод. Накрая се събират груповите органи - конференции и Национален съвет, обсъждаме номинациите, решаваме ги с групова воля и най-после гласуваме. Това не е изключение, това е правено при всички президентски избори ".

Попитана афектирана ли е на Румен Радев поради възможния политически план на Петков и Василев, водачът на Българска социалистическа партия отговори: " За обиди или наслада в политиката не трябва да се приказва. Емоциите пречат на рационалните решения. Трябват разсъдък успокоение и отговорност. За нас е значимо едно – отговорът на президента поддържа ли тази партия или не ".

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР