Два пъти членове на СДС се сбиха по време на

...
Два пъти членове на СДС се сбиха по време на
Коментари Харесай

Масов бой на заседанието на СДС. Лукарски напусна

Два пъти членове на Съюз на демократичните сили се сбиха по време на трагичното съвещание на Националния съвет на партията. Лидерът на Съюз на демократичните сили бе освиркан и напусна съвета.

Председателят Божидар Лукарски изиска да насочи партията към „ консервативно-патриотична” коалиция с НФСБ, а структури на „ сините” желаеха оставката му.

Румен Христов и Емил Кабаивнов се считат за съществени лица на опозиционния лагер, написа "Дир ".

Кръговете към ръководителя към този момент пробваха да изключат недоволните с формалния претекст, че не са плащали членски импорт, а през днешния ден безусловно с колене и лакти стигнаха до „ сценарий” за свалянето на Лукарски – освен това, приписан на Иван Костов.

Охранители, наети от Лукарски, не допускаха публицисти до залата. „ Има хора в залата, които нямат право да гласоподават. Чакаме да изоставен залата и ще преминем към гласуване”, съобщи умерено Божидар Лукарски, който не мисли за оставка.

Зам.-председателят Емил Кабаиванов сподели, че Лукарски самичък е декларирал, че е наел охранителната компания.

Представителите на шестте структури на Съюз на демократичните сили, които Лукарски, искаше да изключи от партията, нахлуха в залата.

Според Димо Стоянов, ръководител на регионалната конструкция на Съюз на демократичните сили в Хасково, това е опит да не бъдат позволени до съвещанието структурите, които желаят оставката на Лукарски. По думите му делегатите от тези структури образуват към 40% от гласовете в Националния съвет. Според устава на Съюз на демократичните сили пък за слагането на въпроса за оставката на ръководителя на организацията са нужни една трета от гласовете.

Заседанието стартира с мощни крясъци "Оставка " и "СДС ". И двете враждуващи страни се упрекнаха взаимно в гонене на корпоративни ползи. Заседанието бе прекъснато за 1 час, до момента в който пристрастеностите се успокоят.

В момента в залата останаха множеството от в началото присъстващите. Някои последваха Лукарски.
За водещ на Националния съвет бе определен доктор Кабаиванов. Избрани са и преброители и съвещанието продължава.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР