Два пъпеша от високоценения в Япония сорт „юбари“ бяха продадени

...
Два пъпеша от високоценения в Япония сорт „юбари“ бяха продадени
Коментари Харесай

В Япония продадоха на търг два пъпеша за 23 500 долара

Два пъпеша от високоценения в Япония вид „ юбари “ бяха продадени в първия търг за сезона в град Сапоро за три милиона йени (23 500 щатски долара), заяви ТАСС, като цитира организация Киодо.

Купувач е локална компания, занимаваща се с пакетиране и продажба на плодове и зеленчуци. Цената на плодовете е с 10% по-висока спрямо предходната година.

Абсолютният връх за търговия с пъпеши „ юбари “ бе подложен преди три години, когато два пъпеша бяха продадени за 5 милиона йени (46 000 щатски долара).

Най-ниската цена на търг за двойка от скъпата стока пък бе записана през 2020 година Тогава, на фона на пандемията от ковид, приходите от продажбата на два плода бе 120 000 йени на първия търг за сезона.

Плодовете от сорта „ юбари " са с кръгла форма и се отличават със характерна зелена кора, с релефни жълтеникави жилки, образуващи комплициран модел. Изключително скъпи са поради деликатния си усет и присъщия сладостен мирис.

Тази година фермерите от Хокайдо се притесняваха, че реколтата им няма да бъде добра. Заради ниските температури през зимата бяха принудени да наблюдават деликатно микроклимата в оранжериите, в които отглеждат пъпешите, добави Българска телеграфна агенция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР