Два от водещите световни онлайн търговци Amazon и eBay трупат

...
Два от водещите световни онлайн търговци Amazon и eBay трупат
Коментари Харесай

Водещи онлайн търговци печелят от данъчни измамници

Два от водещите международни онлайн търговци Amazon и eBay натрупат облаги от продавачи, които мамят английските данъкоплаци, като не заплащат Данък добавена стойност.

Според отчет на английските депутати стопанската система на страната губи до 1.5 милиарда паунда, защото продавачи от трети страни не начисляват налог върху продажбите, които правят във Англия.

Народните представители от Комисията по обществени финанси подлагаха на критика английските данъчни управляващи, че са " прекомерно внимателни " в преследването на измамниците. Депутатът от лейбъристите Мег Хилиър, която е отпред на комисията, назова онлайн измамите с Данък добавена стойност " извънредно нездравословни " за английските компании и данъкоплатци.

По думите й отговорът на данъчните управляващи и пазарите, на които оперират измамниците е " печален ".

Измамите са се нараснали, тъй като задграничните компании, които продават артикули на купувачи във Англия, нормално посредством онлайн платформите на Amazon и eBay, държат част от стоките си в хранилища в страната, с цел да обезпечат доставка още на идващия ден.

Ако стоките се изпращат от английска територия, продавачите би трябвало да начисляват 20% Данък добавена стойност. Но доста от тях не го вършат и по този начин подбиват цените на английски снабдители, които са изрядни в данъчно отношение.

Предстоящият Brexit в допълнение ще усложни обстановката, заради несигурността във връзка с търговията и митниците.

Amazon и eBay обявиха, че си сътрудничат по въпроса с английските митнически и данъчни управляващи. Те подсигуряваха, че са подхванали дейности за унищожаване на " неприятните артисти " от уеб страниците си.

Британските управляващи считат, че е " озадачаващо, че тези огромни компании са подхванали такива скромни дейности до момента ".

Според отчета Amazon и eBay, наред с други онлайн пазари, " не престават да се възползват от лъжливи действия, които се правят на техните уеб сайтове ", като постановат на продавачите комисионна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР