Два от трите водещи отбора в класирането на Първа лига

...
Два от трите водещи отбора в класирането на Първа лига
Коментари Харесай

Левски взе естонец, а Лудогорец национал на Южна Африка

Два от трите водещи тима в класирането на Първа лига - Левски /1/ и Лудогорец /3/ показаха двама нови футболисти. Левски взе чартърен от латвийския ФК Рига естонския полузащитник Богдан Васчук (29), а Лудогорец се укрепи с южноафриканската звезда на Динамо (Букурещ) Мей Махлангу (29).
 Левски отпред след загуба на ЦСКА в Разград  Левски оглави класирането на Първа лига след поврат над Дунав в Русе (видео)
Васчук идва по избор на треньора Славиша Стоянович, който познава футболиста от взаимния им престой в Рига. Сърбинът предложи Васчук на Левски, откакто пропадна прехвърлянето на Мартин Райнов.

Естонският полузащитник стана прочут в България с присъединяване си мелето след края на срещата-реванш сред Рига и ЦСКА-София в Лига Европа. Тогава основният арбитър изгони Кристиян Малинов и Николай Бодуров от гостите и двама играчи на домакините. Преди да пристигна във ФК Рига Васчук е играл за естонския Инфонет, а преди този момент е минал през академиите на Динамо (Москва) и британския Рединг. През лятото на 2016 минава в отбора от латвийската столица, за който записва 45 мача и 11 гола.

По същото време Лудогорец показаха национала на Южна Африка Мей Махлангу. 29-годишният футболист идва от румъснкия Динамо (Букурещ) и играе на поста отбранителен полузащитник.



Със шведския Хелзинборг Мей Махлангу е ставал първенец на страната по два пъти е вдигал Купата и Суперкупата на Швеция. Бил е състезател на годината през сезон 2010/2011 в най-високото равнище на шведската лига. За националния тим на Южна Африка има 19 мача и два гола.

От септември 2016 година е в Динамо (Букурещ), като за румънския тим е записал 70 мача и 3 гола.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР