Два от трите румънски отбора в плейофите на Лигата на

...
Два от трите румънски отбора в плейофите на Лигата на
Коментари Харесай

ФКСБ и ЧФР Клуж са в групите, Университатя не успя

Два от трите румънски тима в плейофите на Лигата на конференциите се класираха за груповата фаза. ФКСБ удари с 3:1 като посетител Викинг и отстрани норвежците с общ резултат 4:3. Зрелищен гол в последната минута донесе триумф с 1:0 на ЧФР Клуж против Марибор, а Университатя (Крайова) беше напълно покрай победа с продължения при визитата си на Апоел (Беер Шева), само че позволи равнене и отпадна при дузпите. 

ФКСБ беше притиснат до стената след загубата с 1:2 от Викинг в Букурещ. Отборът на Николае Дика излезе с доста офанзивна тактичност в реванша и изненада норвежците. Още във 2-рата минута Малком Еджума откри в интерес на ФКСБ, само че в средата на полувремето домакините получиха дузпа и Златко Трипич изравни. Андрей Кордеа още веднъж изведе гостите напред в 54-ата минута, а надълбоко в добавеното време румънският гранд получи дузпа, която Ристо Радунович осъществя и прати ФКСБ в групите.

Шампионът ЧФР Клуж не позволи изненада против Марибор и се наложи с 1:0, а това беше изцяло задоволително след нулевото тъждество в Словения преди седмица. И тук румънският отбор стигна до триумфа в самия завършек на мача. Точен беше Лоро Цвек с красива задна ножица. Бившият халф на ЦСКА - София Карло Мухар се появи като запаса за ЧФР Клуж в заключителните секунди.  
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР