Два от ремонтите на автомагистрала Хемус ще продължат през целия

...
Два от ремонтите на автомагистрала Хемус ще продължат през целия
Коментари Харесай

Два от ремонтите на магистрала Хемус ще продължат през цялото лято

Два от ремонтите на автомагистрала " Хемус " ще продължат през целия летен сезон. Това стана ясно през днешния ден на съвместна пресконференция на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и Министерство на вътрешните работи.

От АПИ апелираха всички водачи на МПС, които през лятото ще употребяват " Хемус ", да бъдат търпеливи, защото там ремонтите ще продължат. Участъците  са при 19-ти километър - с. Потоп и при тръбата на тунела " Витиня ", показва bTV.

За да не се образуват тапи, от пътната полиция ще създадат краткотрайно ограничаване на придвижването в сериозните сектори, където трафикът ще се прави в двете посоки в едно платно.

" Същата организация имаме и на две места на " Тракия ". 13-15 км и 20 км. Ремонтите на " Тракия " са в по-напреднала фаза. Tака, че чакаме до края на месеца, до края на юни, всички краткотрайни организации по " Тракия " да бъдат вдигнати. Тези по " Хемус " са на по-ранен етап и ще продължат по -дълго ", каза Иван Досев, шеф на " Дирекция за поддържане на пътната инфраструктура ", представен от Българска национална телевизия. 

Организацията на придвижване с краткотрайно реверсивно придвижване ще се приложи при 19 км на " Хемус "  и на " Тракия "  от 13 до 15 км и при 20 км. Това значи, че ще се отварят две ленти за трафик от София в края на седмицата до събота, като след това те ще се обръщат за прибиращите се назад.

До 7 юни се лимитира скоростта на придвижване на 90 км/ч в сектора от км 88 до км 89 на Автомагистрала " Тракия "  в посока Бургас. Ще се прави полагане на хоризонтална маркировка и монтаж на мантинели. Шофьорите да се придвижват с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават пътната сигнализация. Ремонтите по " Тракия " се чака да приключат до края на юни. 

" Ще работим с водачите на тежкотоварни коли и ще ги насочваме към местата за прекъсване, до момента в който изтече възбраната. Водачите на непознати коли на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт в страната се раздават листовки на непознатите водачи. Листовките са на над 10 езика и непознатите водачи са осведомени с всички забрани, както и с санкциите и наказванията ", уточни още гл. инсп Калоян Драганов от „ Пътна полиция ”.

От АПИ обявиха, че в случай че жител желае да алармира за ТИР, нарушаващ възбраната, би трябвало да позвъни на дежурния телефон в организацията или на 112.

По думите на гл. контрольор Калоян Драганов, сужителите на пътна полиция ще подкрепят водачите на тежкотоварните транспортни средства, където могат да изчакат времето на възбраната. По всичките КПП-та на страната са публикувани листовки и се раздават листовки на непознатите водачи, на няколко езика - над 10, в които са разказани тъкмо възбраните.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР