Два от петте светофара в Кюстендил се ремонтират, като Общината

...
Два от петте светофара в Кюстендил се ремонтират, като Общината
Коментари Харесай

Със 120 хил. лева ремонтират два светофара в Кюстендил

Два от петте светофара в Кюстендил се ремонтират, като Общината е заложила по бюджета 120 хиляди лв.. За останалите три светофара няма планувани средства и те остават за следващата година. Това съобщи зам.-кметът по финансите Надя Каратова.

,,Ремонтите се вършат от компания, избрана по Закона за публичните поръчки. Ремонтират се светофарите на най-оживените кръстовища в града``, добави тя.

Не е на ниска цена, за двата светофара са по 60 хиляди за всеки – с изкопните работи, със самата машина, изясни Каратова.

Водачи и живеещи в околните квартали желаят създаване на нов светофар на кръстовището сред улиците " Хаджи Димитър " и " Илинден ", където заран и вечер натоварването e огромно и стават и тапи. Изграждането на нов светофар обаче е скъпо.

Комисията по сигурност преглежда това кръстовище и чакам от сътрудниците, които са експерти в тази област да предложат решение на казуса. Светофар на този стадий не мога да кажа дали може да бъде подложен. Там постоянно се образуват (задръствания – б.р.), казусът идва от ограничителя на скоростта, тъй като той е подложен на улица с преимущество и всички останали го изчакват, сподели показа още зам.-кметът, представен от БНР.

Тя изрази вяра КАТ да си свърши работата, тъй като по тази улица ТИР-ове не би трябвало да минават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР