Два от основните стълбове за нов лифт на Витоша да

...
Два от основните стълбове за нов лифт на Витоша да
Коментари Харесай

Метро до Икеа, нов лифт от паркинга към Витоша

Два от главните стълбове за нов въжен превоз на Витоша да се разположат до паркингите на Икеа и София кръг мол, тъй че да имат обща спирка с бъдещото метро на Околовръстното, ще гласоподава през днешния ден Столичният общински съвет. 

Докладът е импортиран от кмета на региона Теодор Петков, откакто със притежателите, през чийто парцел би трябвало да минава въжената линия някой ден, са извършени сложни и продължителни договаряния, с цел да стане допустимо продължението на Симеоновския въжен превоз.  Главният проектант на София Здравко Здравков изясни пред съветниците от комисията по архитектура, че контрактуваният вид няма да затруднява скиорите, на които при предходен план би им се наложило да се катерят със ски и екипи до лифта, откакто слязат от метрото. 

Днес СОС би трябвало да утвърди Столична община да получи безплатно сервитутно право на прекосяване от притежателите на мола и  мебелния магазин. 

Засега няма обезпечено финансиране, както и явен вложител за новия въжен превоз, само че по този начин ще бъде обезпечено безпроблемното създаване на въжената линия. 

Проектът е съгласуван с една от утвърдените от общината благоприятни условия за разширението на метрото с две спирки над Околовръстното шосе след метростанция " Бизнес парк ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР