Два от най-големите руски оператора и две от най-големите търговски

...
Два от най-големите руски оператора и две от най-големите търговски
Коментари Харесай

Русия спря продажбите на телефони Samsung

Два от най-големите съветски оператора и две от най-големите търговски вериги в Русия са спрели да купуват смарт телефони и таблети от Samsung, а като причина са посочени терзания поради дефектни устройства и разногласия към гаранционните поправки, написа Bloomberg. Операторите “Мегафон ” и “ВимпелКом " и веригите “Евросеть ” и “Связной ” към този момент са прекратили поръчките към корейската компания. От “ВимпелКом " показват, че поръчките са спрени, откакто процентът на дефектни устройства в някои партиди е достигнал 7%, което е доста повече от останалите марки. “Связной” е направила това през юни и сега продава поръчаните преди този момент смарт телефони и таблети, а компанията предвижда, че през последния месец продажбите на смарт телефони на Samsung в страната са намалели с 25%. “Мегафон” на собствен ред ще възобнови поръчките, откакто бъдат изчистени разногласията сред двете компании.

От “Евросеть” (собственост на “Мегафон” и “ВимпелКом ") са удостоверили, че поръчките са спрени още през месец май, защото дефектните устройства се нараснали, а потребителите били недоволни. Освен това компанията е трябвало сама да покрие цената на ремонтите. Представител на веригата добавя, че продажбите на продуктите на Samsung към този момент се заменят от Apple, Lenovo и други производители. От Samsung са отказали коментар, само че са декларирали, че се стараят да обезпечат най-хубавите артикули за съветските консуматори.

Според съветското издание "Ведомости " има други учредения зад това отношение към продуктите на Samsung и те не са вързани с качеството на продуктите. Близък до Samsung източник споделя, че поради ценовата война на пазара облагата от продуктите на корейците е доста дребна, което в своя употребява употребява другия огромен съветски оператор "МТС ". Той сега предлага смарт телефоните на Samsung на цена близка до себестойността, с цел да увеличи посещаемостта на магазините си. Така от началото на юни продажбите на телефони Samsung са се нараснали 4 пъти, а при ежедневните продажби на Galaxy S6 нарастването е 6 пъти спрямо април.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР