Два от фаворитите за трофея в Лига Европа Милан и

...
Два от фаворитите за трофея в Лига Европа Милан и
Коментари Харесай

"Арсенал" и "Милан" излизат за второ действие от съперничеството си

Два от любимците за трофея в Лига Европа " Милан " и " Арсенал " ще дефинират кой от тях да продължи към четвъртфиналната фаза. Реваншът сред седемкратния европейски първенец и " артилеристите " е през днешния ден от 22.05 ч. на стадион " Емиратс " в британската столица, а " Арсенал " има задатък от два чисти гола след първата среща.

Преди дуела треньорът на " Милан " Дженаро Гатузо дефинира възможностите на неговия тим на 30%, само че разгласи, че не се е предал. Според италианската преса Гатузо ще стартира с двама чисти нападатели, с цел да опита да промени развоя на борбата.

" Можем да се представим доста по-добре от първия мач. Отиваме на прелестен стадион против мощен тим, само че би трябвало да се борим, тъй като носим славна фланелка ", сподели Гатузо преди мача.

Колегата му Арсен Венгер за следващ път изрази вяра, че тимът му може освен да в профил " Милан ", само че и да завоюва Лига Европа.

" Искам да играем в Шампионската лига, Лига Европа обаче е по-силна от всеки път и има доста мощни тимове като " Милан ", " Дортмунд " и други. Много неща могат да се объркат и ние би трябвало да играем по метода, по който почитателите ни чакат да го вършим ", сподели Венгер.

Французинът увери, че " Арсенал " ще играе по този начин, като че ли първият мач е приключил 0:0.


© Reuters

" Арсенал " победи с 2:0 в Милано.

Друг от основните конфликти е този сред австрийския първенец " Залцбург " и " Борусия " (Дортмунд). Германският тим позволи малко предстояща загуба вкъщи на " Сигнал идуна парк " с 1:2 и в този момент наложително се нуждае от триумф на " Ред бул сцена ".

В осминафиналите има и българско присъединяване, откакто Георги Миланов и ЦСКА (Москва) гостуват на " Лион ". Първата среща в съветската столица приключи 1:0 за гостите от Франция, а българският национал игра 73 минути.

Осминафиналните срещи реванши в Лига Европа
От 18 ч.

" Локомотив " (Москва) – " Атлетико " (Мадрид) (0:3 в първия мач)

От 20 ч.
" Атлетик " (Билбао) – " Марсилия " (1:3)
" Виктория " (Пилзен) – " Спортин " (Лисабон) (0:2)
" Зенит " – " Република България Лайпциг " (1:2)
" Динамо " (Киев) – " Лацио " (2:2)

От 22.05 ч.
" Арсенал " – " Милан " (2:0)
" Лион " – ЦСКА (Москва) (1:0)
" Залцбург " – " Борусия " (Дортмунд) (2:1)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР