Два опита за събирани на кворум бяха нужни, за да

...
Два опита за събирани на кворум бяха нужни, за да
Коментари Харесай

Дебатът за Изборния кодекс започна от втори опит след среднощното заседание на правната комисия

Два опита за събирани на кворум бяха нужни, с цел да се даде началото на днешното пленарно съвещание на Народното събрание. Депутатите започнаха деня с второ четене на измененията в Изборния кодекс, които срещат мощни рецензии и за които правната комисия заседава до след среднощ в четвъртък против петък. 
 Протест посреща през днешния ден депутатите, обезсмислили преференциалното гласоподаване на избори  Правната комисия обезсмисли преференциите, позволи резултатите от изследвания в изборния ден
Приетите късно нощес в комисията премени на процедура вършат преференциалния избор неправилен, защото подвигат доста високо прага за получени гласове. Предложението беше на Движение за права и свободи и беше признато с гласовете на депутатите от ГЕРБ, " Обединените патриоти ", Движение за права и свободи и " Воля ", а Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу ". Одобрено бе да останат номерата на партиите в бюлетините - нещо, на което държеше Движение за права и свободи. А с гласовете на ГЕРБ и " Воля " падна дългогодишната възбрана за издание на планирани резултати в деня на размисъл и по време на вота.

Днес в пленарната зала депутатът от левицата Крум Зарков остро възрази на измененията. По думите му през днешния ден народните представители нямат визия какво гласоподават, тъй като съвещанието на правната комисия е траяло до късно нощес и сътрудниците им отвън комисията не са имали време да се срещнат с поправките.

" Предлага ни се Изборен кодекс на мрачно, случилото се нощес минава отвън всевъзможни граници ", сподели Зарков. " Още довечера вие ще отидете по малките екрани и медии, с цел да разказвате за решения, които през днешния ден в този миг не знаете и няма по какъв начин да знаете. Този парламент има 8% рейтинг, единственото учудващо е, че към момента има 8%, които имат вяра “, добави той. 

" Заседанието на Правна комисия продължи до 00.16 ч., двама от шестима от членовете от Българска социалистическа партия останаха до дъно, само че за жалост явно неработоспособни ", отвърна по време на дебата в залата ръководителят на правната комисия Даннаил Кирилов, ГЕРБ.

Очаквайте подробности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР