Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и

...
Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и
Коментари Харесай

Над 3 кила злато и сребро заловиха митничари

Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и сребърни бижута предотвратиха митничарите на пункта Капитан Андреев.

Преди няколко дни на трасе " Входящи коли и рейсове " от Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле дошъл турски рейс, пътуващ за Румъния. Превозното средство било селектирано за подробен надзор. При инспекцията на последните седалки в пътна чанта имало 15 пакета със 774 пръстени, медальони, гривни, синджири и обици.

Според експертизата на вещото лице една част от откритите украшения са от 14-каратово злато с общо тегло 109.38 грама, а другите са от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 2754.8 грама. Установено е, че бижутата са благосъстоятелност на един от пасажерите - турски жител.

Само ден преди този момент, при инспекция на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, инспекторите намерили в дамската чанта на финландка найлонови пликове с 487,20 грама златни украшения и монети от 22- и 14-каратово злато.

Контрабандно пренасяните 3351.38 грама златни и сребърни украшения на обща стойност близо 54 000 лв., са конфискувани с протоколи и подлежат на лишаване в интерес на страната. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.

От Териториалната дирекция на " Южна морска " припомнят, че при преместване през границата на страната, която е външна на Европейски Съюз, нормата за безмитен импорт на произведения от сребро е 300 грама, а на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 грама.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР