Два общински имота се продали в курорта Паничище, след като

...
Два общински имота се продали в курорта Паничище, след като
Коментари Харесай

Отново се купуват имоти в курорта Паничище

Два общински парцела се продали в курорта Паничище, откакто последните 10 години не е имало нито една договорка за имоти там, сподели кметът на Сапарева баня Калин Гелев. Общината е оповестила още два парцела в Паничище, към които има интерес, съобщи БНР.

Цената на парцелите в Паничище, определяни от лицензиран оценител, са сред 80 и 100 лв. на квадратен метър, като общинският съвет взема решение съответно за всеки имот. Парцелите са маломерни - 1 до 3 или до 5 декара. Към оповестените два парцела интерес демонстрира даже сдружение от Несебър.

Подновеният интерес към парцелите в Паничище кметът Калин Гелев изяснява по този начин: "Купувайки един подобен парцел и една нова сграда, било хотел или къща за посетители, когато всичко е на "бял свят ", по този начин да се каже, а не в сивия бранш, честно, както би трябвало, данъчната оценка е задоволително висока, тъй че отново със боклук и налог здания са сензитивно по-високи. Ние не на вятъра при започване на мандата намалихме и такса боклук и налог здания, тъй като в действителност бяха прекалено високи. Сега спрямо това, което беше до 2015 година, е една трета. Ако преди за имот от един декар са плащали 7-8 хиляди лв. такса боклук на незастроения имот, сега е към 2 000 лв. ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР