Два нови вагона за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности

...
Два нови вагона за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности
Коментари Харесай

Специални вагони за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности по линията Септември-Добринище

Два нови вагона за транспорт на колела и скиорски такъми ще се движат през почивните дни всяка събота и неделя от 4 ноември към композициите на бързите влакове „ Родопи “ по направлението Септември-Добринище-Септември , оповестиха от железниците.

С това БДЖ ще обезпечи комфортна опция за феновете на велотуризма и зимните спортове да превозят своите такъми гладко с теснолинейката. По този метод националният железопътен транспортьор ще отговори на търсенето на този вид услуга поради планинския туристически профил на жп линията от Септември до Добринище.

Вагоните са преустроени пощенски фургони, които са с построени специфични заключващи се поставки за колела и скиорски такъми , за да бъдат застопорени неподвижно по време на тяхното превозване.

Два са готовите за придвижване профилирани вагони към този миг, а в границите на идната година се чака да бъде приключен и приспособен вагон за транспорт на лица с понижена пъргавина .

Специализираните вагони ще могат да бъдат включвани и към всички влакове по маршрута на теснолинейката след авансово деклариран транспорт на най-малко четири велосипеда или скиорски такъми и не по-късно от седем дни преди датата на пътешестване. Заявки за транспорт се одобряват на e-mail: [email protected] или на билетните каси в гарите в страната. Цената за транспорт на един велосипед е 2 лв. , която се заплаща на билетните каси при закупуване на документите за пътешестване .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР