Два нови подводни кабела планира да изгради Facebook, за да

...
Два нови подводни кабела планира да изгради Facebook, за да
Коментари Харесай

Facebook и Google свързват Индонезия, Северна Америка и Сингапур с нови кабели

Два нови подводни кабела възнамерява да построи Фейсбук, с цел да свърже Сингапур, Индонезия и Северна Америка. Компанията ще работи по плана взаимно с районни телекомуникационни компании, както и с Гугъл, а задачата е да се увеличи потенциалът за интернет връзка сред районите, съобщи „ Ройтерс “.

Съоръженията даже си имат имена – Еко и Байфрост и „ ще са първите два кабела, минали през нов маршрут, пресичащ Яванско море “ съгласно вицепрезидента по мрежови вложения на Фейсбук, Кевин Салвадори.

Според него кабелите ще са първата директна връзка на Северна Америка с някои съществени елементи на Индонезия. Изграждането на Еко ще е взаимно с Гугъл и индонезийския мобилен оператор XL Axiata. Процесът би трябвало да бъде финализиран до 2023 година.

Байфрост ще се строи в партньорство в Telin и сингапурския конгломерат Keppel и ще бъде приключен през 2024 година. Проектите ще би трябвало да преминат и през регулаторно утвърждение.

73% от 270-милионното население на Индонезия е онлайн, а по-голямата част от хората имат достъп до мрежата посредством мобилни данни, като по-малко от 10% употребяват широколентова връзка.

По-рано този месец от Фейсбук обявиха, че ще прекратят опитите за свързване на кабела сред Калифорния и Хонконг заради „ продължаващите опасения от страна на държавното управление на Съединени американски щати по отношение на директните информационни връзки сред Съединени американски щати и Хонконг “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР