Два нови парка са на път да бъдат изградени във

...
Два нови парка са на път да бъдат изградени във
Коментари Харесай

Отпускат пари за изграждането на два нови парка във Варна

Два нови парка са на път да бъдат построени във Варна. Финансиране за това е обезпечено с подписаните в понеделник контракти сред кмета Благомир Коцев и министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

Със средства от страната ще бъдат построени парковете „ Република “, за който са отпуснати 6,2 млн. лева, както и „ Младост “, за който са отпуснати 4,16 млн. лева И за двата парка през тази година ще бъдат изразходвани по 2 млн. лева, показаха от Община Варна за Moreto.net.

Припомняме, през август предходната година, претендентът за кметския пост Благомир Коцев анонсира.

Средства от страната ще бъдат отпуснати и за редица други планове във Варна.

11,2 млн. лева са отпуснати за реорганизация и благоустрояване на ул. „ Александър Стамболийски “, посредством отделяне на зони за отдих, замяна на улично осветяване и възобновяване на пешеходната зона на улицата. През 2024 година ще бъдат разходвани 4 млн. лева от общата сума.

Подписано е съглашение и за проектирането на нов образ на близо 10 междублокови пространства в кварталите „ Цветен “, „ Левски “, „ Трошево “, „ Владислав Варненчик “ и „ Аспарухово “.

Друго съглашение е за планиране на дейностите за реституция и консервация на Аспаруховия вал, както и паркоустройство и благоустройство на прилежащата територия.

Всички планове, подписани сред Община Варна и Министерство на регионалното развитие, би трябвало да бъдат приключени и регистрирани до края на 2026 година, като средства ще се отпускат поетапно. Те са част от Националната капиталова стратегия на Министерството на финансите  за общински планове за 2024 г. 
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР