Два нови отдела да бъдат разкрити в структурата на Общински

...
Два нови отдела да бъдат разкрити в структурата на Общински
Коментари Харесай

Нов отдел „Опазване на недвижимото културно наследство” разкриват в „Старинен Пловдив”

Два нови отдела да бъдат разкрити в структурата на Общински институт „ Старинен Пловдив ” планува нов Правилник за устройството на активността му. Чрез промяна ще бъдат основани структурите „ Опазване на недвижимо културно завещание ” и „ Експозиционна, фондова и събитийна активност ”. Промяната се постанова поради новата стратегия „ Да съхраним дружно Старинен Пловдив ”, която оказва подпомагане на притежатели на парцели в архитектурно-историческия резерват за опазване на достоверния им тип  при съблюдаване на националната нормативна уредба и утвърдените интернационалните документи.
Прочетете още
Реализирането на тази стратегия и дейностите по консервация и реституция в сходство със Закона за културното завещание изисква смяна на съществуващата конструкция на Института с оглед новите отговорности и функционалности.

Ще продължи своята работа и Лабораторията за консервация и реституция, която след решение на Общинския съвет към този момент дава услуги на жителите.

Същевременно ОИ „ Старинен Пловдив “ уголемява своите културно-информационни и популяризаторски действия като се стреми по най-привлекателен метод за показа богатото културно наследството. Чрез образуване на голям брой интернационалните, национални и районни културни събития и прояви се уголемяват актуалните благоприятни условия за културен туризъм и осъществяване на рекламна действия и спомагателни действия, в това число икономически, свързани с главните в региона на произвеждане и/или разпространяване на сувенирни материали, реплики и приложения, възобновление на локални занаяти и обичаи, образуване и реализиране на културни действия, предложение на туристически услуги и артикули, продажба на кафе, чай, безалкохолни питиета, пакетирани артикули и сладкарски произведения, отдаване чартърен, в тази връзка се резервират функционалностите на отдел " Туризъм, маркетинг и реклама ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР