Два нови модула са вече достъпни в най-новата версия 2.0 на

...
Два нови модула са вече достъпни в най-новата версия 2.0 на
Коментари Харесай

Мобилното приложение за електронно здравно досие с нови функции и модули

Два нови модула са към този момент налични в най-новата версия 2.0  на мобилното приложение е-Здраве, част от Националната здравно-информационна система.

В модул „ Кръводарявания “ са включени всички  кръводарявания на съответното лице,  подредени по датата на осъществяване и регистрирани в системата на НЦТХ. Достъпна е още информация за кръвна група с резус-фактор (Rh) на  кръводарителя , както и резултатите от съпътстващите кръводаряването наложителни проучвания за СПИН/ ХИВ, хепатит B, хепатит C, сифилис, NAT тест.

В модул „ Личен картон “ са добавени  три категории с информация: обща информация за съответното лице  (височина, тегло, координати за връзка) и контакти на близки при незабавен случай. Тази информация жителите  могат да попълнят сами.  По отношение на общопрактикуващите лекари – към този момент са налични следните данни: имена, УИН, координати за връзка, код на лечебното заведение, РЗОК.

С създаването на версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве „ Информационно обслужване “ АД надгради функционалностите на наличните модули „ Ваксини “ и „ Направления “.

Модул „ Ваксини “ към този момент съдържа информация за дата на идни имунизации и следващи реимунизации с имунизациите от Имунизационния календар на Р България, въведени в НЗИС.

В модул „ Направления “ към този момент се пресъздава информация, когато едно направление е в развой на осъществяване.

Версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве е с усъвършенствана сигурност и непоклатимост, като  не е разрешено снимането на екрана при работа с приложението  – прийом за ограничение шерването на персонални и медицински данни с трети лица.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР