Два нидерландски изтребителя F-35 са прехванали формация от три руски

...
Два нидерландски изтребителя F-35 са прехванали формация от три руски
Коментари Харесай

Нидерландски изтребители прихванаха руски военни самолети край Полша

Два нидерландски изтребителя F-35 са прехванали групировка от три съветски военни самолета покрай Полша и са ги съпроводили, до момента в който са се отдалечили, заяви министерството на защитата на Нидерландия.

В изказването, оповестено късно във вторник вечерта, се добавя, че " неидентифицираните първоначално самолети са доближили полския регион на отговорност на НАТО откъм Калининград ".

Руският анклав се намира на балтийското крайбрежие сред членките на Северноатлантическия алианс, по този начин и в Европейски Съюз Полша и Литва .

Впоследствие е било открито, че става въпрос за разследващ аероплан Ил-20М и два изтребителя Су-27 . След като нидерландските F-35 са ги ескортирали от отдалеченост, са предали задачата на сътрудници от НАТО. Осем такива F-35 са ситуирани в Полша за февруари и март.

От министерството на защитата на Русия не са дали отговор на питане на Ройтерс за коментар.

Междувременно от НАТО оповестиха, че се обмисля нова военна помощ за Украйна във войната, която Русия води, само че към този момент.

Междувременно два американски изтребителя са прехванали четири съветски военни самолета покрай Аляска , заяви Северноамериканското командване за аерокосмическа защита (НОРАД). Уточнява се, че " рутинното прехващане " е станало в понеделник.

Руските самолети са били тежки бомбардировачи Ту-95 и изтребители Су-35 . Те " останаха в интернационалното въздушно пространство и не навлязоха в суверенното въздушно пространство на Съединени американски щати или Канада ", споделиха още от НОРАД.

Според командването такава съветска интензивност се следи " постоянно и не е считана за опасност, нито за провокативна активност ".

Американски бойни самолети обаче смъкнаха край източното крайбрежие на Съединени американски щати китайски балон, избран като шпионски, и три неидентифицирани летящи обекта.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР