Два немски обора ще бъдат част от полуфиналите на турнира

...
Два немски обора ще бъдат част от полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Байерн излъга Арсенал и отново го изхвърли от Шампионска лига

Два немски обора ще бъдат част от полуфиналите на шампионата
Байерн (Мюнхен) ще бъде част от полуфиналите на Шампионска лига след победа с 1:0 в реванша и общ резултат 3:2 против Арсенал.

Някои неща във футбола не се трансформират, а включително влиза превъзходството на Байерн над този конкурент, тъй като през днешния ден баварците за пети път изхвърлиха Арсенал от Шампионска лига в границите на новия век.

Макар превъзходството на колоса от Мюнхен на домашната сцена публично да завърши, а сезонът да бе белязан от кавги и куп слаби резултати, Байерн въпреки всичко съумя да се добере до четирите най-хубави отбора на континента.

За последно това се случи през 2020-а, когато Байерн в последна сметка подвигна и трофея.

И въпреки Арсенал този път да бе в ролята на любимец в конфликта, седем години след това 2:10, което отнесе от баварците в два мача, смяна в превъзходството в това съревнование нямаше.

След атрактивното 2:2 преди седмица в Лондон, двата отбора подходиха надалеч по-предпазливо на " Алианц Арена " и изключително представление нямаше, само че това бе изцяло обикновено с оглед големия залог.

А воин за Байерн се оказа Йошуа Кимих, който в 63-ата означи единственият гол в мача.

Той получи центриране от Герейро и с мощен удар с глава съумя да вкара скъпоценното попадение.

Иначе Арсенал имаше два отлични шанса през първата част, само че като цяло и двата отбора мъчно успяваха да доближат до чисти обстановки.

Тактическо надхитряне, което бе извоювано от надалеч по-опитният отбор в тези европейски борби. Още в предходния кръг против Порто се видя, че Арсенал не е задоволително узрял състав за тези дуели, като в последна сметка това се оказа съдбоносен фактор в Мюнхен.

Байерн е на полуфинал и чака един всред Манчестър Сити и Реал, а в един привидно тотално провален сезон поради изпуснатата купа в Бундеслигата, баварците се оказват на крачка от огромния край в Шампионска лига.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР