Два небостъргача са на път да се превърнат в най-високите

...
Два небостъргача са на път да се превърнат в най-високите
Коментари Харесай

Avenue South Residences: най-високите сглобяеми небостъргачи в света, които ще бъдат издигнати в Сингапур

Два небостъргача са на път да се трансфорат в най-високите сглобяеми здания в света. Двете кули с височина 192 метра ще се повдигнат в гъсто обитаемият Сингапур, само че огромни елементи от структурите им се построяват зад граница - в Малайзия.

Жилищният план, наименуван Avenue South Residences, ще е оборудван с 988 жилището, образувани от съвсем 3000 отвесно подредени " модула ". Фирмата, стояща зад плана, ADDP Architects, споделя, че методът на създаване, прочут като сглобяема авансово съединена структура, е по-малко трудоемък и може да помогне за понижаване на шумовото замърсяване, написа CNN.

Отделните модули са фабрично създадени в Сенай, Малайзия. След това единиците се транспортират до оборудване в Сингапур, с цел да бъдат оборудвани и обзаведени, преди да бъдат преместени на строителната площадка. След това те се повдигат на място с кран и се " зашиват ", с цел да образуват здрава, носеща рамка, изяснява един от съдружниците на компанията Маркус Ченг Туан Хан. Последните линии, като порти, се прибавят по-късно, сподели архитектът.
 Дизайнерската къща, която наподобява като лежащ небостъргач
Дизайнерската къща, която наподобява като лежащ небостъргач

Тя е ситуирана на границата на калифорнийския народен парк Joshua Tree

" Това е като идея за произвеждане на коли, само че за строителната промишленост ", добави той.

Предимства на сглобяването

Ограничаването на размера на строителните работи, осъществени на обекта, който се намира в жилищния квартал Bukit Merah в Сингапур, може да помогне да се сведе до най-малко разстройства за живеещите наоколо, сподели Хан.

" Но този способ на конструиране в действителност оказва помощ за понижаване на шума ", сподели той. " И може да понижи отпадъците, тъй като направата във фабрика е доста по-добре следена. "

Друга изгода идва на фона на Covid-19: На строителната площадка не са нужни толкоз доста служащи. " По-лесно е да се управлява безвредното разстояние и логистичното обмисляне във фабриката, в сравнение с да се разполагат всички чиновници на място ", уточни Хан.

Индустрията за сглобяване на здания за първи път процъфтява в Европа и Америка през следвоенния интервал, като се употребява за бързо разрешаване на казуса с дефицита на жилища. Но този пазар в този момент от ден на ден доминиран от Азиатско-Тихоокеанския район.

Методът на създаване се оказва, че е изключително известен в Сингапур, като Държавната организация по строителство интензивно предизвиква потреблението на този способ, базирайки се на 8% спестовност на разноските и 40% нарастване на продуктивността спрямо обичайните строителни средства. От 2014 година организацията даже прави сглобяването условие за избрани обекти.

Строителството на Avenue South Residences към този момент е почнало и инженерите се надяват да завършат плана до първата четвърт на 2023 година След като бъдат приключени, фасадите на кулите ще разполагат с балкони, сенници за и " небесни тераси ", цялостни с дървета и обилие от растения.
 Wasl Tower: небостъргачът с керамична фасада, който ще засенчи Burj Khalifa
Wasl Tower: небостъргачът с керамична фасада, който ще засенчи Burj Khalifa

Сградата ще бъде подготвена до края на 2021 година

Проектът е предопределен да изпревари актуалната най-висока сглобяема постройка в Сингапур - и в света - 140-метровата Clement Canopy, която също е проектирана от ADDP Architects. Сред другите най-високи модулни здания в света е 135-метрова кула в Кройдън, Южен Лондон, и 109-метрова жилищна постройка в Ню Йорк.

Хан съобщи, че надали последния план на неговата компания да ще бъде надминат по височина в скоро време. " Ние построяваме прогресивно, работим с инженерите, учим 3D симулации, с цел да сме сигурни, че дизайнът може да издържи на натоварванията напразно ", сподели той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР